Ontwikkeling buitensportkaart.nl

In 2020 hebben wij samen met ons zusterbedrijf Speelplan de website www.buitensportkaart.nl ontwikkeld voor alle buitensporters van jong tot oud. Hierop zijn buitensportplekken in heel Nederland te vinden. In totaal staan nu 130+ gemeenten en ruim 21.000 buitensportplekken op de Buitensportkaart. De website is openbaar en maakt bewoners en bezoekers makkelijk en snel wegwijs in het sportaanbod in hun woon- of verblijfplaats. Want als iedereen de sportplekken goed weten te vinden, hopen we dat iedereen meer gaat bewegen.

Missie

Door meer bekendheid te geven aan de sportplekken willen wij iedereen stimuleren om meer te gaan sporten en bewegen. Tijdens onze participatieprojecten horen we keer op keer dat bewoners behoefte hebben aan een online kaart van alle sportplekken in hun gemeente. Zeker van openbare plekken is het belangrijk en eigenlijk vanzelfsprekend dat ze gemakkelijk te vinden zijn.

De Buitensportkaart is een initiatief van Buitensportplan en Speelplan in samenwerking met alle deelnemende gemeenten. Als advies-, ontwerp-, en inspectiebureau komen wij door heel het land. Op deze manier hebben wij een flinke database van sportplekken opgebouwd. Grotendeels zijn dit openbare locaties en dat willen we graag met heel spelend en bewegend Nederland delen!

Hoe werkt de website

Bewoners en bezoekers kunnen op de Buitensportkaart de sportplekken in hun buurt zoeken.

Door op het S-icoontje te klikken komen de sportplekken tevoorschijn.

Basiskaart:
Zijn de locaties van de speel‐ en sportplekken bij ons bekend?
Dan zijn zij als met rode (spelen) en blauwe (sport) icoontjes op de kaart te vinden met hierbij de straatnaam en een foto.

Sport- en speelicoontjes:
Is er door ons een speel- en beweegscan in uw gemeente gedaan?
Dan worden speelplekken weergegeven met speel- en sporticoontjes die extra informatie geven over de locaties. Zo is voor bewoners meteen zichtbaar waar de grote en kleine speelplekken liggen en waar je een bepaalde sport kan doen of waar bijvoorbeeld groene/natuurlijke speelplekken zijn. Tijdens de speel- en beweegscan beoordelen wij (al fietsend) de beweegvriendelijkheid van sportplekken en de totale openbare ruimte.
Ook kijken we naar de toegankelijkheid/samenspeelkwaliteit, verblijfswaarde en klimaatbestendigheid.


Daarna zetten we alle speel‐ en sportplekken met icoontjes en foto’s op buitensportkaart.nl.
U ontvangt hierbij ook een fotoboek van alle locaties en desgewenst kaartmateriaal in pdf en/of een volledig onderzoeksrapport, te gebruiken bij planvorming en participatie.
Neem contact met ons op voor meer informatie over de icoontjeskaart en speel- en beweegscan.

Deelname en kosten

We vinden het belangrijk dat deelname laagdrempelig is. Daarom is plaatsing op de Buitensportkaart kosteloos voor gemeenten waar wij onderzoek doen of die gebruik maken van het beheersysteem ABSweb.
Andere gemeenten vragen wij om een vergoeding, in overleg. Voor het bijhouden en doorontwikkelen van de website vragen we een jaarlijkse vrijwillige bijdrage.
Zo wordt het een platform waar heel Nederland plezier van heeft.

Eigen inlog

Deelnemende gemeenten krijgen sinds 2021 een eigen Buitensportkaart-inlog voor het wijzigen van foto’s en aan/uit zetten van locaties. Voor gemeenten en organisaties die voor de inspectie van de speel- en sportplekken gebruik maken van het beheersysteem ABS web, worden na elke inspectie automatisch de foto’s en locaties geüpdatet op buitensportkaart.nl.

Doorontwikkeling

Sinds maart 2021 zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd.
Lees hierover meer op speelplan.nl/nieuws/nieuwe-functies-buitenspeelkaart

Het is mogelijk voor bewoners om speelplekken via de buitensportkaart een sterwaardering te geven en te beoordelen op toegankelijkheid/samenspelen. Wij zijn op zoek naar samenwerkingspartners om de Buitensportkaart optimaal door te ontwikkelen zodat het een platform wordt waar heel Nederland plezier van heeft.

Neem contact met ons op

Interesse? Neem vandaag nog contact met ons voor een vrijblijvende afspraak. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Liever bellen? Wij zijn op werkdagen bereikbaar op:
+31 (0)36 – 30 30 906

Vraag de brochure aan!

Liever eerst meer informatie? Vraag onze brochure aan!

Contact Us