Urban Sportspark Lansingerland

Afgelopen jaar heeft de gemeente Lansingerland het eerste Urban Sportspark geopend. Jong en oud wordt in het park gestimuleerd om buiten te sporten. In onze samenleving is steeds meer vraag naar dergelijke voorzieningen. De komst van het sportpark is mede te danken aan het initiatief van Len, een jongen van 12 jaar uit Lansingerland. Hij stuurde een brief aan de burgemeester met zijn wens om een free-run park in de gemeente aan te leggen.

Nog nergens in Europa is er een (openbaar) sportpark waar het sporten zo veelzijdig is, wat het uniek in zijn soort maakt. De volgende sporten / disciplines zijn in het park te beoefenen: Calisthenics, Bolderen, Bootcamp, Ninja Warrior, Slackline en Freerunning.

Er volgden gesprekken met Len en er werd een klankbordgroep samengesteld. Hierin zaten diverse sporters, personal trainers, en jeugd- en jongerenwerk. De klankbordgroep heeft meegedacht over de locatie en de inrichting van het Urban Sportspark.

Speelplan heeft hierin ook meegedacht en vooral op gebied van veiligheid een adviserende rol gespeeld. Het plan moet uitdagend en uitnodigend zijn en voor beginner en gevorderde sporter interessant zijn, maar wel veilig zijn. Nadat het definitieve ontwerp is vastgesteld met de klankbordgroep, is door Speelplan het ontwerp technisch uitgetekend.

Opdrachtgever: Gemeente Lansingerland

Locatie: Urban Sportspark Lansingerland

Realisatie

Het eerste deel van het sportpark is ingericht met officiële sporttoestellen. Deze staan op een kunstgrasvalondergrond. Het tweede deel is ingericht met hergebruikte natuurlijke elementen zoals boomstammen en betonnen elementen. Door de combinatie van natuur met beton ontstaat er een samenspel van elementen die alle sporten volledig tot hun recht laat komen.

Wilt u meer weten over de aanpak bij de aanleg van een soortgelijk park en wat Speelplan hierin voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden binnen uw eigen gemeente te bespreken.

Impressie

Hieronder ziet u enkele foto’s van het gerealiseerde project.