Op 3 december 2019 tekenden 14 initiatiefnemers het SamenSpeelAkkoord. Inmiddels is dit aantal uitgegroeid tot 36 beloftemakers en Speelplan is er hier één van.

Welke beloftes doen wij om de samenspeelkansen van alle kinderen te vergroten?

  • Wij gaan onze opdrachtgevers nog meer inspireren door van inclusief ontwerpen de standaard te maken.
  • In elk speelruimte-plan (visie, beleid of uitvoering) nemen wij speerpunten voor samenspelen op. Wij adviseren gemeenten om hier budget voor vrij te maken.
  • Wanneer wij onderzoek doen naar openbare speelruimte, beoordelen wij speel- en sportplekken op de mogelijkheid om samen te spelen. We adviseren gemeenten wat nodig is om samenspelen te stimuleren.
  • Wij gaan ervoor zorgen dat ook de samenspeelplekken op de website www.buitenspeelkaart.nl goed vindbaar zullen zijn.
  • In elke cursus die Speelplan geeft over beleid, beheer en inspectie besteden wij aandacht aan het onderwerp Samenspelen.

Hoe gaat Speelplan daar kinderen bij betrekken?

Door in de ontwerpfase met kinderen te participeren, dit doen wij door onze online tool: www.speeltuinbouwer.nl maar ook door buurt- en wijkwandelingen met de kinderen te doen en er op deze manier achter zien te komen wat kinderen echt leuk (zouden) vinden in hun eigen woonomgeving. Uiteraard zijn kinderen met een beperking hier van harte welkom!

Bekijk het onderstaande filmpje voor ons SamenSpeelBelofte.

Download hier onze SamenSpeelBelofte

Neem contact met ons op

Interesse? Neem vandaag nog contact met ons voor een vrijblijvende afspraak. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Liever bellen? Wij zijn op werkdagen bereikbaar op:
+31 (0)36 – 30 30 906

Vraag de brochure aan!

Liever eerst meer informatie? Vraag onze brochure aan!

Contact Us